„Читателско гнездо“ в Благоевград: Ученици се докоснаха до света на литературните герои

Община Благоевград организира „читателско гнездо“, в което ученици от различни училища имаха възможността да се докоснат до света на литературните герои. Инициативата се проведе в сградата на Младежки дом и включваше презентации на откъси от книги, преведени и издадени на български език.

Учителят по български език и литература в IX ОУ „Пейо К. Яворов“ – Феризка Шамова представи откъси от различни книги, включително „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ от Рик Риърдън, „Дневникът на един Дръндьо“ от Джеф Кини, „Дон Кихот“ от Мигел де Сервантес, „Малкият лорд Фаунтлерой“ от Франсис Бърнет и „Малкият принц“ от Антоан дьо Сент-Екзюпери.

В участието взеха възпитаници от III ОУ „Димитър Талев“, V СУ „Георги Измирлиев“, VIII СУ „А. Костенцев“, IX ОУ „Пейо Яворов“. За финал бе организирана томбола, като пет ученици спечелиха подарък – книга.

Събитието е част от проекта „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите в община Благоевград“, финансиран по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *