АлПиринСки с 5 медала в скоростно изкачване от Държавно първенство по ски-алпинизъм

На 3 декември 2023 г. в к.к. Боровец Държавно първенство по ски-алпинизъм, клубът на Банско – АлПиринСки, беше без конкуренция в първия старт за новия състезателен сезон. Клубът беше представен от 16 състезатели при мъжете и жените, които спечелиха общо 5 медала в скоростното изкачване.

Дамите на АлПиринСки превзеха почетната стълбичка. На първо място се класира Антония Григорова, втора се нареди Ивона Михайлова и на трето място се класира Верадина Начева. На престижното четвърто място се класира Йоана Вълканова, а Елина Хаджиева пробяга маршрута и записа своето шесто място.

С нов рекорд на трасето и първо място в новия състезателен сезон влезе Никола Калистрин, второ място за Иван Геров. Новото попълнение на клуба – Асен Радулов, за когото това беше първи старт в този спорт, се класира на четвърто място.

Класиране в топ 10 включва още Виктор Стефанов (5-то място), Кристиан Кобер (6-то място), Димитър Георгиев (7-мо място) и Момчил Найденов (8-мо място). Призьорите бяха отличени от известния алпинист и доайен в този спорт Кънчо Долапчиев.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *