Арт работилници, фолклорни и спортни събития цял декември в Благоевград

На Никулден грейва елхата в центъра на Благоевград, кметът Методи Байкушев ще запали коледните светлини на площад „Георги Измирлиев“ в 16:00 часа. Час преди това от сградата на Съдебна палата ще стартира шествието на Дядо Коледа, предвождано от духовия оркестър към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, което ще стигне до зала „22-ри септември“. На място в 18.00 часа ще започне празнична програма с деца и младежи, възпитаници на ЦЛТРДБ, Музикално училище „Престо“ и Вокално студио „Фа диез“.

На 7 декември в Младежки дом ни чака Арт работилница по приложни изкуства под надслов „Направи си сам“. В същия ден от 17.30 часа в Регионален исторически музей ще бъде представена изложба „Да рисуваш красота“. На 9 декември от 11.00 и от 17.00 часа актьорите от Куклен театър ще поставят на сцена в Младежкия дом „Коледата отменена“. В зала „Пейо Яворов“ от 16.30 часа гостува Коледен цирк.

От 11 до 15 декември в РБ „Димитър Талев“ ще бъде отворена Новогодишна работилница, където децата на Благоевград ще могат да изработват празнична украса и картички. На 12 декември ще бъде открита Обща коледна изложба в ГХГ. На следващия ден предстои Коледен концерт на Камерна опера, ще бъде проведена и среща с автора на романа „Рана“ на Захари Карабашлиев.

Предстоят множество класически и фолклорни концерти и спортни събития. На 16 декември в парк „Македония“ ще се проведе турнирът по бокс „Смело сърце“, в същия ден ще бъде открито и международно състезание по плуване в закрития плувен басейн. На 18 декември в зала „Пейо Яворов“ пък ще бъдат отличени заслужили спортисти в рамките на традиционната церемония „Спортист на годината“.

На 19 декември творците от Ансамбъл „Пирин“ ще представят тържествен концерт, посветен на 100 години от рождението на Костадин Руйчев. „История за танца на времето и водата“ пък ще бъде „разказана“ на 22 декември от 19.00 часа в плувния басейн в СК „Пирин“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *