Да опазим децата на пътя

Наша петролна компания и Български червен кръст за втора година канят своите партньори и българския бизнес, да се включат в инициативата за набиране на средства за деца пострадали при пътно-транспортни произшествия. Тази година инициативата е под мотото: „Да опазим децата на пътя!“. Целта е да бъдат събрани средства за управлявания от БЧК: „Национален дарителски фонд за подпомагане на децата-жертви на ПТП и техните семейства“.

От началото на настоящата година до момента 1026 деца са станали жертви на катастрофи по пътищата на България. Има и такива, които са останали сираци в резултат на пътни инциденти. Повечето от пострадалите деца се нуждаят от продължително допълнително лечение, възстановяване и специализирани грижи, което често е финансово непосилно за техните родители или настойници. До момента тези деца получават помощ два пъти в годината от фонда, но тя се оказва крайно недостатъчна.

В края на всяка година големите български компании харчат стотици левове за рекламни материали. Петролна фирма дарява 50 000 лева и за втора година призовава своите партньори да участват в  благотворителна кампания и приканва всички фирми, които искат да се присъединят да направят дарение за Националния фонд. Медийни партньори на благотворителната кампания са Агенция и Радио „Фокус“ и вестник „Марица“.

Всички фирми, които имат желание да участват в инициатива, могат да го направят на сметката на фонда :

IBAN: BG64UNCR 7630 1077 1341 33

BIC: UNCRBGSF

Банка: УниКредит БулбанкВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *