Коледното градче в Кюстендил отваря врати тази събота

На 16 декември от 11:30 часа „Приказната Коледа на Кюстендил“, отваря врати. На тържественото откриване ще присъстват кметът инж. Огнян Атанасов, заместник-кметът Кристиян Иванчов и председателят на Общински съвет – Димитър Велинов. Посетителите ще имат възможност да се насладят на музикалното изпълнение на Георги Георгиев (саксофон) и Професионалния духов оркестър – Кюстендил.

Коледното градче на Кюстендил се състои от 16 дървени къщички, позиционирани в градинката пред Общината. В две от тях през цялото време потребителите на социални услуги към Община Кюстендил, както и децата от ОДК-Кюстендил, ще предлагат сувенири и други творчески изделия на коледна тематика.

Отдел „Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил организира детски работилници в двете къщички през периода от 25 до 27 декември от 11:00 до 13:00 часа. Занаятчии и търговци ще предлагат традиционни коледни храни и напитки, както и ръчно изработени сувенири, играчки и украса. Коледният базар ще бъде отворен до 6 януари 2024 г. Къщичките ще работят от 11:00 до 22:00 часа.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *