Призовават читалищата да намерят креативни идеи за развитие на работата им

Кръгла маса на тема „Нови идеи, нови възможности“, инициирана от Съюза на народните читалища. Събитието премина под патронажа на областния управител Мария Димова. Срещата събра представители на читалища и читалищни дейци от област Благоевград. Обсъди се бъдещото развитие на читалищата и тяхната роля в съхранението на нематериалното културно наследство.

Участваха д-р Силва Хачерян, директор на Дирекция „Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности“ в Министерството на културата, председателят на Съюза на народните читалища д-р Николай Дойнов и доц. д-р Петьо Кръстев – председател на журито за попълване на Националната система „Живи човешки съкровища – България“, 2022 г. за област Благоевград.

Конструктивна дискусия се проведе, на която бе взето решение за подобряване на вътрешната комуникация между отделните читалища, с цел размяна на идеи и опит. Димова и Дойнов подчертаха важността на читалищата за съхраняването на българската култура и традиции. Той призова за намиране на креативни идеи за развитие и подобряване на работата, с което да се популяризира дейността им.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *