Институции и организации на местно ниво дискутираха качеството на социалните услуги

Представители на държавни институции, областни и общински администрации от Югозападен район за планиране участваха в среща, инициирана от Агенцията за качеството на социалните услуги (АКСУ).

Темата беше подобряване на координацията между нивата на контрол и мониторинг на социалните услуги, с фокус върху избягването на работата на нелицензирани доставчици на територията на общините.

Обсъдени бяха добри практики на ефективно взаимодействие между всички компетентни институции и организации на местно ниво, както и рисковите области, установени при проверките на АКСУ като липса на комуникация между част от общините и на ефективно сътрудничество между община и областна администрация, които рефлектират върху качеството на социалните услуги.

Заместник-министър на труда и социалната политика Елка Налбантова подчерта важността на координацията между различните системи и надяването си за подобрение на политиките към хората. Участниците споделиха проблемите си и обсъдиха начини за тяхното решаване.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *