Над 100 самодейци от Банско с празничен концерт „Мирна и честита“

С празничен концерт под надслов „Мирна и честита“, над 100 самодейци се изявиха на сцената в големия салон на НЧ „Никола Вапцаров-1894“ в Банско. Програмата представи пестро разнообразие от традиции и съвременно изкуство, обединявайки песни, танци, фолклор и съвременна музика, отразявайки музикалното богатство на България и културното наследство на Банско.

Кметът на Банско, Стойчо Баненски, изрази благодарност към участниците за емоциите и красотата, която предадоха на публиката. Той подчерта важността на традициите и културното наследство на града, изразявайки гордостта си, че това богатство се предава от поколение на поколение в ръцете на банскалии. Кметът направи и кратък обзор на постигнатото през изминалата година, призовавайки към взаимна подкрепа, солидарност и обществено единство.

Празничната Коледна програма в община Банско ще продължи с коледен концерт на самодейците в град Добринище на 23 декември. Навръх Рождество Христово, коледари ще обикалят домовете в Банско, а по обяд ще се съберат в центъра на града за тържественото дрънкане на звънци.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *