Сваляме ли флагове и вдигаме ли данъци и такси в Благоевград? Колко ще ни струва едно такси?

Председателят на Общински съвет в Благоевград, Радослав Тасков, проведе редовна пресконференция преди предстоящото заседание на Общински съвет, което ще се проведе на 29 декември. В предварителния дневен ред са включени 34 точки, като сесията започва с полагането на клетва от нов общински съветник, а именно Крум Добринов Стоилов от кандидатската листа на коалиция „Продължаваме Промяната- Демократична България“.

Темите, които се очаква да предизвикат най-сериозни дебати, включват изменения в такси и данъци, предложени от кмета Методи Байкушев, и предложение за премахване на флаг на Сърбия от сградата на зала „22-ри Септември“.

Тасков изрази подкрепа за повишаването на цените на местните данъци и такси и подчерта необходимостта от по-добра улична мрежа, детски градини и по-чиста среда. Той отбеляза и предложението за установяване на нови цени за таксиметрови превози в града – дневна тарифа: 0.99 лв./ км. минимална цена, 1.30 лв./ км. максимална цена. Нощна тарифа: 1.19 лв./км. минимална цена, 1.40 лв./км. максимална цена.

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани от постоянните комисиите към местния парламент. Последното заседание за 2023 година на Общински съвет Благоевград е утре с начален час 09:30 часа.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *