Кметът на Банско се ангажира да осигури транспорт за ски тренировки на децата

След публикация в социалните мрежи, която създаде впечатление, че децата от Банско не получават достъп за тренировки на ски пистите, кметът на града Стойчо Баненски свика спешно работно съвещание с представители на концесионера на ски зоната „Юлен“ АД и ръководството на Ски клуб „Банско“.

На срещата бе изяснено, че проблемът е организационен и вече е бил разгледан от пряко заинтересованите страни. С посредничеството на Общината бяха уточнени правилата за тренировъчния процес в ски зоната за местните и други ски клубове от страната. Тези правила важат за всички ски клубове и във всички зимни курорти в България, утвърдени са от БФСки (Българска федерация по ски) поради липсата на достатъчна снежна покривка.

Кметът Баненски подчерта, че е надпартиен и обеща защита на интересите на всички граждани. Той заяви, че няма да допусне политизиране на общинската дейност и търсене на ползи от хора с користни цели. На срещата стана ясно, че претенциите на Ски клуб „Банско“ са безпочвени, тъй като клубът не е подавал заявки за тренировки. Кметът се ангажира, че в случай на нужда, Общината ще осигури сутрешен транспорт за децата от Банско за тренировките от 7:00 до 9:30 часа.

 1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *