НАП с приложение за борба с фалшиви касови бележки

Националната агенция за приходите въвежда иновативно мобилно приложение, което революционизира начина, по който гражданите могат да проверят истинността на касовите бележки. С близо 200 000 активни потребители ежедневно, NRA Mobile предоставя бърз и лесен начин за сканиране на QR кодове, гарантирайки, че всяка бележка е легитимна.

През 2023 г., приложението успешно провери над 250 000 бележки, а от началото на 2024 г., този брой достигна 20 000, като нито една не беше фалшива. Въвеждането на нов закон от 1 януари 2024 г. дава право на потребителите да задържат плащането към търговеца, ако не им бъде издаден касов бон, осигурявайки по този начин защита на потребителските права и прозрачност в търговските отношения.

Потребителите могат да изтеглят мобилното приложение NRA Mobile чрез App Store за iOS или Google Play за Android. Това иновативно решение не само предоставя инструмент за проверка, но и укрепва доверието в пазара, като предоставя на гражданите възможността да контролират своите финансови транзакции и да се защитават от фалшиви касови бележки.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *