Полезни съвети за грипна настинка при кучета

Както хората, така и животните се разболяват. Трябва да полагаме нужните грижи за нашите любимци през този студен сезон. ЧЕТИРИ ЛАПИ са ни приготвили няколко съвета за тока как да се грижим за животните си.

Опознайте симптомите: Кучетата могат да проявят симптоми като кихане, назален секрет, облизване на носа, насълзени очи и умора. При първите индикации е важно да се намали продължителността на разходките на открито.

Предоставете топла и уютна среда: Когато кучето прояви симптоми на настинка, осигурете му топла и уютна обстановка у дома. Топли одеяла и меки места за почивка могат да помогнат на болното куче да се чувства по-комфортно.

Избягвайте етеричните масла: При инхалации за облекчаване на симптомите от настинка, използвайте само вода с морска сол или различни видове чай. Избягвайте етерични масла, тъй като те могат да бъдат отровни за кучетата.

Използвайте овлажнители на въздуха: Овлажнителите за въздух могат да помогнат за подобряване на качеството на въздуха в закритите помещения. Избягвайте ароматизирани пръчки или спрейове, които могат да бъдат вредни за кучетата.

Укрепване на имунната система: Превантивни мерки като предоставяне на кучетата с витамини и мастни киселини, екстракт от ехинацея, витамин С и алое вера могат да помогнат за укрепване на тяхната имунна система.

Посетете ветеринара: При поява на сериозни симптоми като повишена температура, кашлица или раздразнение в областта на очите, консултирайте се с ветеринарен лекар за подходящо лечение.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *