Стартира данъчната кампания в община Благоевград

Стартира данъчната кампания в община Благоевград. Местните жители имат възможност до 30 април да платят пълния размер на данъците си и таксите с 5% отстъпка. След тази дата, плащанията могат да се осъществят в рамките на сроковете за доброволно плащане – до 30 юни и до 31 октомври на текущата година.

Патентният данък може да се внесе на четири равни вноски до определени дати през годината. Лицата, които подадат данъчна декларация за облагане с патентен данък и го заплатят до 31 януари, ползват отстъпка от 5%. За невнесени суми се начислява лихва след изтичането на сроковете. Плащанията могат да се извършват в брой, през платежни системи, банков превод, онлайн или в пощенски клон.

Проверка на дължимите местни данъци и такси може да се направи на интернет страницата на Община Благоевград на следния адрес: https://imeon.blagoevgrad.bg/ с цифров сертификат (електронен подпис), с ПИК код на НАП, или с входящ номер на документ, заведен в общинска администрация. В срок до 01 март всички лица ще получат годишни съобщения за размера, сроковете и начините за плащане на своите задължения.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *