Неврокопчани почетоха 152 години от рождението на патрона на града – Гоце Делчев

Жителите на Гоце Делчев се събраха, за да отдадат почит на един от най-изявените революционери в историята на България – Гоце Делчев. На 4-ти февруари 1872 г., преди точно 152 години, се ражда човекът, чието име остава неразделно свързано с борбата за свобода и независимост.

Събитието, организирано в централния площад на града, привлече представители на общинската управа, кмета на Гоце Делчев – Владимир Москов, и председателя на общинския съвет – Иван Геров. Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на Гоце Делчев като жест на признателност и уважение към този символ на революционната борба.

Събитието събра представители от различни сфери на обществото – от Светата Неврокопска митрополия, народният представител Богдан Боцев, представители на местни партийни организации, районното полицейско управление, пара-военни организации, гранична полиция, както и ученици от всички три основни и три средни училища. Жителите на Гоце Делчев единодушно изразиха своето уважение и признателност към наследството на великия революционер.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *