Депутатът в Европейския парламент Радан Кънев гостува в АУБ

Депутатът в Европейския парламент Радан Кънев ще посети кампуса на Американския университет в България в Благоевград на 15-и февруари от 10:30 часа. Той ще бъде гост-лектор в семинар, организиран от студентския клуб „Модел на Европейския съюз“. Този семинар е част от годишната програма на клуба и е предназначен за ученици и студенти, интересуващи се от европейска политика и интеграция.

Клубът „Модел на Европейския съюз“ е създаден през 2013 г. и представлява студентска инициатива в Американския университет в България. Членовете на клуба участват в събития, които им помагат да разберат функциите на Европейския съюз, да се запознаят с институциите му и да се включат в политически дискусии.

Гост-лекторът Радан Кънев ще обяви обхвата на тазгодишната симулация на клуба – разширяването на ЕС, и ще вземе участие в образователна дискусия с общността на АУБ по темата. Събитието ще завърши с коктейл и възможност за разговор с Радан Кънев.

„Симулацията“ на клуба представлява реална имитация на законодателните процеси в основните институции на ЕС – Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз. Това събитие помага на участниците да разберат реалните предизвикателства и процедури, свързани с европейската интеграция и управление. Симулацията тази година ще се проведе в периода 19-21 април.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *