February 11, 2024, Банско: Световна купа по ски Банско /слалом/ в , Sunday (Photo by Костадин Андонов/Стартфото Kostadin Andonov/startphoto.bg 2023)

Емоции на Световна купа по ски 2024 в Банско

Световната купа в Банско се проведе под знака на два вековни юбилея – 100-годишнината на Международната федерация по ски и 100-годишнината на Българската федерация по ски, учредени през февруари 1924 г. Президентът Румен Радев посети Банско, където се събра елита на алпийския ски спорт.

Въпреки затрудненията, предизвикани от метеорологичните условия, състезанията завършиха успешно, а Банско се превърна в център на вниманието на световната ски общност. Президентът Радев се срещна с ръководството на Международната федерация по ски, а също така и с президента на Българската федерация по ски, където бяха обсъдени възможности за развитие на туризма и инвестициите в региона.

Също така, президентът заяви амбицията на България да кандидатства за домакинство на Младежки зимни олимпийски игри и сподели, че има подкрепа от страна на президента на Международната федерация по ски. Той подчерта важността на подготвените хора и инфраструктурата в Банско и София, като фактори, които правят България подходяща за домакинство на подобни събития.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *