Рециклираме, за да гледаме безплатна прожекция на кино на открито в Банско

Община Банско и ЕКОПАК България обявиха старта на второто издание на „Градска рециклиада – Екокино“, насочена към устойчиво управление на отпадъците и мобилизиране на общността. Кампанията, провеждаща се в 9 общини в България от февруари до юли 2024 г., цели увеличаване с поне 70% на събираемостта на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове.

Под мотото „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове – Спечели Екокино!“, инициативата има за цел не само спасяване на природата от стотици тонове отпадъци, но и осигуряване на безплатна прожекция на кино на открито за общината при успешно постигнати цели.

През периода февруари-юли 2024 г., Община Банско и ЕКОПАК планират редица инициативи, включващи граждани, бизнес сектора, училища и детски градини. Сътрудничеството на институции и граждани ще бъде ключов фактор за постигане на успеха на кампанията. Гражданите са поканени да следят за актуални събития чрез страницата на общината и https://www.ecopack.bg/GR за допълнителна информация.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *