В Разлог с повече средства за социални услуги, инфраструктура и здравеопазване

За текущата година общият размер на планираните постъпления в бюджета на Община Разлог е в размер на 42 861 149 лева. Това включва приходи, трансфери и финансиране. Общината отчита приходна част от данъчни и неданъчни приходи в общ размер на 11 293 483 лева, което е увеличение спрямо планираните за изминалата година – 10 367 900 лева.

През тази година в бюджета са включени допълнителни средства за образование, култура, спорт, социални дейности и развитие на туризма. Новост е наличието на допълнителен финансов ресурс, предназначен за изпълнение на приоритетни проекти по Инвестиционната програма за общински проекти.

Община Разлог разполага с ресурс от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за реализация на инфраструктурни подобрения, включително изграждане на многофункционална спортна зала, подмяна на захранващ водопровод, корекция на река Бяла река, изграждане на обществена баня, ремонт и изграждане на водопроводна, канализационна и улична мрежа, както и реконструкция на площадни и пешеходни пространства.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *