Община Банско с бюджет за нормалното функциониране на училища, детски градини, заведения за социални услуги и културни институции

Общинският съвет на Банско прие бюджета на общината за 2024 г., който обхваща макрорамка от 37 366 197 лева. Разпределението на средствата включва приходи от делегирани дейности на държавата в размер на 19 024 131 лева и местни дейности на общината на стойност 18 342 066 лева.

Кметът Стойчо Баненски отбеляза, че бюджетът е планиран така, че да осигури нормалното функциониране на училища, детски градини, заведения за социални услуги, културни институции и други. Инвестиционната програма включва планове за рехабилитация на сгради на детски градини и ясли, ремонт на улици, създаване на нови детски площадки и спортни съоръжения, както и различни проекти за подобряване на инфраструктурата.

Основните приоритети са насочени към развитието на туризма, оптимизация на човешките и финансовите ресурси, както и подобряване на здравните услуги в общината. Създаването на нова дирекция за икономическо развитие, фокусирана върху туризма, е част от оптимизационните мерки за по-ефективно управление.

Общината също ще кандидатства по различни проекти, включително за подобряване на социалната инфраструктура и ремонт на сгради в рамките на програми за социална закрила. Кметът Баненски приключи, изразявайки надежда, че бюджетът ще допринесе за развитието и подобряването на живота в общината Банско.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *