Горските служители се обучават на нови техники за гасене на пожари

В Центъра за професионално обучение при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в град Монтана започна интензивно обучение на 90 служители от ЮЗДП и неговите териториални поделения. Обучението включва основни техники за гасене на пожари в горски територии.

Специализирани групи от работници и служители са създадени във всяко от 38-те поделения на ЮЗДП, както и в централното управление, с цел действие при гасене на пожари. Ежегодно членовете на тези групи преминават през съответните инструктажи и обучения, гарантирайки актуални и ефективни умения за бързо и сигурно реагиране. Когато се извършват гасителни действия без участието на органите за пожарна безопасност, ръководството се осъществява от ръководителя на специализираната група, който трябва да притежава съответните знания и умения.

Обучението има за цел не само повишаване на индивидуалните умения, но и подобряване на взаимодействието между различните териториални поделения, както и координацията с останалите части на единната спасителна система, включително полиция, доброволни формирования, общини и др.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *