Най-добрите самодейни танцови състави се събират в Дупница

На 2 март, в Спортна зала-Дупница, ще се състои среща на едни от най-добрите самодейни танцови състави от цяла България за 2023 година. Сред звездните участници са и победителите на „Фолклорна танцова панорама“ за 2022 година и „Топ 10“ за 2023 година – Представителен ансамбъл „Седенчица“ от град Пловдив, ръководен от Нели Карабахчиева и Иван Иванов.

Фолклорен танцов ансамбъл „Звездица“ от град Димитровград, под ръководството на Веселин и Антония Иванови, ще представят уникални представления, в които участват деца – танцьори, певци и музиканти. „Дъга“ от Плевен, под ръководството на Албена Кръстева, ще изпълнят  танцови постановки на емблематични хореографи, образци в българската народна хореография.

Фолклорна танцова група „Неда“ от София, под ръководството на Людмила Александрова, ще използва автентични фолклорни хора, обработени и усложнени за сценични постановки. Фолк фитнес „Ритмика“ от Благоевград, ръководен от Асен Колев, е група за изучаване на фолклорни хора и е в основата на Кукерската група от 3 квартала на града.

Програмата включва и традиционни обичаи, представени от танцов състав „Зора“ и Фолк фитнес при НЧ „Зора 1858“ от Дупница, ръководени от Дилиана Диканска. Ще се пресъздадат обичаи като „Прошка“, празнуването на „Гергьовден“ и провеждането на „Сватби“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *