Методи Байкушев представи Управленската си програма за развитие на община Благоевград до 2027 г.

На представянето на Управленската програма за развитие на областния център Благоевград до 2027 г., кметът Методи Байкушев подчерта неотложните приоритети за управлението му. Сериозните предизвикателства включват подобряване на градската среда, финансова стабилност и укрепване на връзката между бизнеса и образованието.

Приоритетите включват проектиране и усвояване на 50 млн. лева за инфраструктурни обекти, финансиране чрез програмата „Развитие на регионите“ и чиста биологична обработка на отпадъците. Създаването на устойчива финансова среда и управление на дълга са ключови мерки. Реформите в управлението на общинската собственост и дружествата ще подобрят приходите и външния вид на града.

Социалната политика е насочена към осигуряване на средства за нови социални услуги. Очаква се изпълнение на мерки за чист въздух и подмяна на отоплителни уреди, като за този процес са предвидени над 15 млн. лева европейски средства. Устройственото планиране ще гарантира устойчиво разрастване, а интегрирането на културните институции ще се насърчава.

Програмата цели и привличането на млади хора в града, като включва реформи в организацията на движението за облекчаване на трафика.Гражданите са поканени да бъдат активни и да допринесат с предложения за подобренията. Кметът подчерта необходимостта от сътрудничество и диалог за постигане на успешни резултати за града.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *