Кметът на Кюстендил откри първото Държавно първенство по тенис на маса за спортисти с интелектуални увреждания

Инж. Огнян Атанасов откри провеждането  на първото Държавно първенство по тенис на маса за спортисти с интелектуални увреждания в Кюстендил. През изминалия уикенд, градът стана домакин на този важен спортен момент, благодарение на организацията и усилията на Федерация „Адаптирана физическа активност – БЪЛГАРИЯ“ (ФАФА), при подкрепата на Община Кюстендил и Спортен клуб „Адаптирани спортове – Кюстендил“.

Инж. Огнян Атанасов, кмет на Община Кюстендил, официално откри събитието, което събра участие от картотекираните спортисти от Спортните клубове членове на ФАФА от цялата страна, включително и Спортен клуб „Адаптирани спортове – Кюстендил“.

Това първо Държавно първенство по тенис на маса е част от спортния календар на Федерацията и има за цел да разшири възможностите за спорт за хората с интелектуални увреждания. Събитието е успешен старт на инициативата и заложба за бъдещи подобни мероприятия, предоставяйки възможности за развитие и участие в спорта за този важен сегмент от обществото.“Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *