Апел към собствениците на кучета

Собствениците на домашни любимци са задължени да регистрират кучетата си в общинската администрация и да заплатят такса за притежаване на куче, съгласно Закона за местните данъци и такси и Закона за ветеринарномедицинската дейност. Имайте предвид, че собствениците на определени категории кучета са освободени от тази такса.

Освобождават се от такса собствениците на: Кучета на лица с увреждания, служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка, кучета, използвани за опитни цели, кучета, използвани от Българския червен кръст, кастрирани кучета, кучета, които придружават или охраняват селскостопански животни. Независимо от освобождаването от такса, административната регистрация на всяко куче в общината е задължителна. Собствениците на освободените от такса кучета трябва да подадат декларация и копие от документ, удостоверяващо правото за освобождаване от таксата.

Апелира се към собствениците на кучета, които все още не са ги регистрирали, да го направят до 30.04.2024 г. След тази дата ще бъдат извършвани проверки и налагани санкции на недобросъвестните стопани.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *