Сандански „Сподели своите цветове“ и отбеляза Международния ден на хората с редки болести

Сандански почете Международния ден на хората с редки болести с поредица инициативи, организирани от представители на Националния алианс за хората с редки болести в града, с подкрепата на общината. Под мотото „Сподели своите цветове“, бяха предприети различни действия, с които общността изрази солидарността с хората, засегнати от тези заболявания.

Една от инициативите включваше поставяне на специална пейка с послание в района на Спортна зала в Сандански. Освен това, информационни материали бяха разпространени в градските и извънградски автобуси, както и на централната площад „България“. Децата от ДГ „Дора Габе“ също се включиха в инициативата, като споделиха своите цветове в знак на подкрепа.

В рамките на събитието беше организиран и молебен за здраве, а балони на надеждата бяха пуснати на въздуха. Община Сандански също даде своя принос, като вечерта между 19:00 и 20:00 часа освети фасадата на сградата на Дома на културата в цветовете, символизиращи Международния ден на хората с редки болести.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *