Малки и големи честваха на Националния празник на Република България в Перник

Перник отбеляза Националния празник на Република България – Трети март с тържествено честване. Ръководствата на общината и областната управа, председателят на Общинския съвет, народни представители и общински съветници, както и десетки граждани се събраха, за да почетат подвига на героите, борили се за свободата на народа. Церемонията включваше издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България.

Кметът на Община Перник, Станислав Владимиров, сподели в своето празнично обръщение. Той подчерта важността на уважаването и продължаването на свободната и независима история на България. Областният управител, Людмил Веселинов, подчерта, че Трети март е символ на националната свобода, културното наследство и духовното богатство на България, припомни героичните дела на предците, които отвоюваха свободата и независимостта на страната.

В програмата на събитието участваха малчугани от Детска градина „Родолюбче”, които представиха родолюбиви стихове и песни. Празничната програма включваше и участие на Духовия оркестър, Ансамбълът за народни песни и танци „Граовска младост” и други, които допринесоха за празничното настроение в предпролетния мартенски ден. Водещи на програмата бяха преподавателят от Обединения детски комплекс Даниана Коева и нейният син Божидар Веселинов.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *