Открити са два нови STEM центъра в Югозападния университет „Неофит Рилски“

Югозападният университет „Неофит Рилски“ официално откри два съвременни STEM центъра – един за химия и биология и друг за физика, математика и информатика. Тържеството по откриването беше посетено от висши представители на образователната система, включително председателя на Комисията по образование и наука в Народното събрание Красимир Вълчев и народният представител Стефан Апостолов.

По стара българска традиция, гостите бяха посрещнати с питка и мед, а откриването на STEM центровете беше оформено с прерязване на лентата. В представянето на новите образователни центрове се подчерта важността на интердисциплинарния подход в обучението на студентите, който се счита за ключов за разбиране на природните науки и иновациите.

STEM центровете ще предоставят съвременна образователна среда, комбинирайки презентационна техника и образователен софтуер, за да обогатят обучението в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката. Те са създадени с цел подготовка на студентите за динамичната и изискваща работна среда.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *