Как да се освободим от множеството заеми

Ако имате множество заеми, които пречат на финансовата ви стабилност и предизвикват дисбаланс в бюджета ви, е време да се освободите от тях. Сред най-ефективните решения за целта е да управлявате дълговете си правилно и да изградите правилна стратегия за погасяването им.

Научете повече за освобождаването от множеството заеми и ефикасните решения, които от Cash Credit споделят в следващите редове.

Планиране на бюджета

Грешното разпределение на финансите понякога може да окаже значително влияние върху решението ви да се освободите от наличните заеми, както и да доведе до неспособност за погасяване на вноските.

Важно е да се направите финансов план, който включва всеки източник на приход, както и разходите от всякакво естество, включително задължения към кредитори и други.

По този начин ще видите дали имате остатъчна сума между приходите и разходите, които може да фокусирате с цел решение за намаляване на задълженията и постигане на финансова стабилност. В допълнение, правейки съпоставка на разходите, ще можете да видите кои задължения към банкови и небанкови институции формират най-голям разход за бюджета и ще се насочите към тях.

Определяне на приоритети с цел улеснение

Едно от най-добрите решения за намаляване на дълговете към кредитори е да анализирате броя на задълженията, размера на месечните вноски, лихвените проценти и да прецените кой заем е най-приоритетен. Така ще се насочите върху неговото изплащане и ще си спестите затруднения за бъдещи периоди.

Изграждане на стратегия за управление на дълговете

За да се отървете възможно най-бързо от финансовото положение към момента, трябва да вземете правилни и ефективни решения. Едно от тях е да изградите правилна стратегия, чрез която да менажирате кредитите успешно, да избегнете просрочия, натрупване на висока лихва или формиране на лоша кредитен рейтинг.

От Кеш Кредит споделят следните два варианта, които могат да ви помогнат в решението:

  1. Рефинансиране
    Обединяването на множеството по-малки дългове в един общ е подходящо решение за намаляване на месечните разноски за изплащане на кредитите, договарянето на по-добри условия и улеснение при менажирането на средствата.
  2. Договаряне на нови условия
    Ако изпитвате затруднения и сте твърдо решение да се освободите от задълженията възможно най-бързо, може да се свържете с кредитора, независимо дали е банкова или небанкова институция, за да договорите нови условия по заема.

Освен с обединяване на задълженията, не е подходящо да формирате нови дългове като теглите още и още кредити, за да не изпаднете в затруднение. При недостиг на средства може да направите рефинансиране със сума, която е по-висока от общата такава на отделните дългове.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *