Две форми се конкурират за изграждане на нова пътна връзка на бул. „Димитър Солунски“ в Благоевград

„Грома Холд“ ЕООД и „Растер-Юг“ ООД подадоха оферти за участие в конкурса за възлагане на обществена поръчка за изграждане на нова пътна връзка от западното локално платно при производствената база на „Карлсберг България“ АД към бул. „Св. Димитър Солунски“ в Благоевград. Офертите бяха отворени от конкурсната комисия, която в близко бъдеще ще провери дали внесените документи отговарят на изискванията за допустимост. След това ще се прегледат техническите предложения и ще се открият ценовите оферти.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 807 192 лева с ДДС, а срокът за изпълнението й е не повече от 135 дни за строително-монтажни работи и не повече от 45 дни за проектиране. Новата връзка е от изключителна важност за развитието на бизнеса в района. Тя ще облекчи достъпа до предприятията, като например „Карлсберг“ и КФМ, които произвеждат наситена продукция за пазара на национално ниво.

За построяването на това пътно съоръжение в края на 2023 г. правителството отпусна сумата от 800 000 лева.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *