Благотворителна инициатива ЗаЕдно за „Милион усмивки“ в Благоевград

Десетки родители и деца от приемни семейства, заедно с представители на институции, се събраха в благотворителната инициатива ЗаЕдно за „Милион усмивки“. Тържеството се проведе във фоайето на Община Благоевград под патронажа на кмета Методи Байкушев.

Кметът Байкушев сподели, че приемната грижа не само е отговорност, но също така е символ на благородство. Тя представлява спасение за множество деца, които получават любов и грижа от своите приемни родители, които са техна опора и сигурност във всеки един момент.

На събитието се проведе и Кръгла маса на тема „Детето и детското развитие при условията на приемна грижа“, където експерти и приемни родители от областите Благоевград, Перник и Кюстендил споделиха своите опити и добри практики. В дискусията се включиха ръководителят на Агенция „Социално подпомагане“ Надя Танева, областният управител на Благоевград Мария Димова, зам.-кметът по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска, както и представители на различни държавни и местни институции, дарители и приемни родители.

Спортните игри, организирани пред зала „22 септември“, донесоха радост на децата, настанени в приемни семейства, които получиха заслужени подаръци и сертификати за отлично представяне. В същото време, във фоайето на Общината се проведе благотворителен базар, насочен към набиране на средства за закупуване на „Шишеяди“ за опазване на чистата околна среда, който беше организиран от ученици от различни училища в региона.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *