Информационен ден за болестта Бехтерев и безплатни лекарски консултации се проведоха в Благоевград

Информационният ден за симптомите на болестта Бехтерев и безплатните лекарски консултации на 24 март в зала 5 на Община Благоевград събраха лектори и носители на заболяването. В срещата с ценни съвети участие взеха ревматологът проф. Златомир Коларов, който представи нови решения, свързани с болестта и последната си книга „По тънката повърхност на леда“, Даниела Манова, преподавател в Медицински колеж, и Янка Темелкова, общопрактикуващ лекар.

По време на беседата беше поставен акцент върху един от основните проблеми, свързани с болестта, а именно забавянето при поставяне на диагноза, поради трудно разпознаваемите симптоми.Присъстващите имаха възможността да упражнят практически и основен комплекс от движения, които помагат при пациенти, диагностицирани със заболяването.

Освен това, участниците в срещата се запознаха с презентация и се включиха в дискусия на тема „Общи насоки и рехабилитация“, като имаха възможност да задават въпросите си и да обменят опит. Инициативата се организира от Българско сдружение на болните от Бехтерев с подкрепата на Община Благоевград.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *