Камерен оркестър „Орфей“ с гост-диригент Виктор Плоскина ни канят на уникален концерт в Перник

На 27 март, от 18:00 часа, в Тържествената зала на Минната дирекция в Перник, ще се състои концерт на камерен оркестър „Орфей“ под управлението на гост-диригента Виктор Плоскина от Украйна. Този вълнуващ музикален спектакъл е иницииран от Чешкия културен център в сътрудничество с Посолството на Чешката република, Посолството на Украйна и Община Перник.

Събитието е част от програмата на Чешкия център за Годината на Чешката музика и е подкрепено от Музея на Антонин Дворжак във Висока у Пршибраме. Един от основните акценти на концерта е премиерното изпълнение на музиката на украинския композитор Золтан Алмаши в България. Програмата обаче не спира там – в нея са включени и творби на световноизвестните композитори Антонин Дворжак и Волфганг Амадеус Моцарт.

Преди концерта, пред Тържествената зала на Минната галерия, ще бъде организирана интересна експозиция, подготвена от Държавния архив в Перник. Тя ще представи материали за чешки музиканти, които са живели и работили в града към края на XIX и началото на XX век.Не изпускайте възможността да се потопите в магията на музиката и културното богатство на Чешката и Украинската музика на този незабравим концерт в Перник!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *