Малки и големи засадиха фиданки в Банско

Акцията „Седмица на гората 2024“ в Банско събра голямо участие и интерес от страна на местната общност. Общинската администрация, кметствата на Филипово и Места, както и ученици от различни училища, включително Лесотехническата гимназия, активно се включиха в инициативата. През втория ден от програмата, учениците засадиха фиданки и участваха във фитосанитарни сечи, като получиха и обучение за грижите за дърветата.

В рамките на акцията, на територията на град Банско и в селата се засадиха фиданки от различни видове дървета. Учениците от Лесотехническата гимназия получиха възможност да се запознаят със спецификата на залесяването и фитосанитарните сечи, като същевременно се обучаваха за опазването на дървесните ресурси и грижите за тях.

Община Банско активно поддържа горите и парковете в региона, като редовно мониторира състоянието им и предоставя необходимите грижи. Тези усилия не само помагат за опазването на природните ресурси, но и способстват за създаването на по-здрава и устойчива среда за местната общност и бъдещите поколения.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *