Студенти разработват технологични решения на АУБ Хакатон 2024

АУБ Хакатон 2024, организиран от клуба The Hub, предлага студентите възможност да разработят технологични решения за социални проблеми за 48 часа. Нели Колева, ръководител стратегически партньорства на „Заедно в час“ и професор в магистърската програма на АУБ, е съорганизатор на събитието.

Участниците имат възможност да спечелят от награден фонд от 6000 лв., който ще бъде разпределен между първите три печеливши отбора. Откриването на хакатона ще се проведе в петък в 17:00 ч. в АУБ театър „Карл Джераси“, след което участниците ще работят в спортната зала на университета през целия съботен ден (от 10:00 до 17:00 ч.) за да разработят своите социални проекти.

В неделя след обяд (от 13:00 ч.) ще се проведат презентации на финалните проекти, които ще бъдат оценявани по различни критерии като чистота на кода, дизайн на приложенията, маркетинг стратегия и възможност за разрастване на проектите. Това е шестото поредно издание на състезанието, което подтиква студентите да използват технологията за подобрение на обществото.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *