Актуализация на заплатите на кметове, курс за спасителни кучета и финансиране за СК „АлПиринСки“ гласува Общински съвет – Банско

Общинският съвет на Банско проведе своето редовно заседание, на което бяха разгледани 36 точки от дневния ред.  В началото на заседанието, председателят на ОИК Михаела Клечерова обяви, че Петър Сакарев от ГЕРБ е избран за общински съветник въз основа на решение на АС-Благоевград. Той положи клетва съгласно Правилника на ОбС.

Кметът Стойчо Баненски представи Програма за управление на Община Банско за периода 2023–2027 г. Програмата е в съответствие с изискванията на ЗМСМА и включва стратегическите цели и приоритети от Плана за интегрирано развитие на община Банско и европейските и национални стратегии за местно самоуправление и развитие. Програмата бе приета без забележки и промени от ОбС и ще бъде публикувана в официалния сайт на Община Банско в сроковете, предвидени от закона.

Съветниците актуализираха заплатите на кмета на общината и на кметовете на град Добринище, селата Филипово, Места и Кремен. На Отряд Банско на ПСС е поверено да организира през 2024 г. международен обучителен курс за спасителни кучета в Банско. Общинският съвет реши единодушно Общината да подпомогне финансово организирането на курса.

Съветниците решиха също да подкрепят финансово СК „АлПиринСки“ за реализирането на проекта „30 върха над 2000 м под 10 часа“ – скоростно преминаване на северния дял на Пирин планина със ски, който включва и създаването на документален филм за красотата на Пирин планина. Беше одобрено и предложението на кмета Баненски Общината да кандидатства с проектно предложение за рехабилитация и модернизация на външните системи за изкуствено осветление в град Добринище и селата Филипово и Места.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *