Методи Байкушев и Стефан Цеков подписаха 7 споразумения за финансиране на инфраструктурни проекти в Благоевград

Кметът на община Благоевград Методи Байкушев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков подписаха 7 нови споразумения за финансиране на инфраструктурни проекти в града. Със средства в размер на над 6 000 000 лева, улица „Арсени Костенцев“ и 6 междублокови пространства ще бъдат изцяло ремонтирани и обновени в областния център.

От тях, 4 106 800 лева ще бъдат използвани за ремонт и реконструкция на ВиК-мрежата на улица „Арсени Костенцев“, като останалите 1 966 000 лева ще бъдат предоставени за реконструкция на междублокови пространства по булевардите „Св. св. Кирил и Методий“, „Васил Левски“ и „Джеймс Баучер“. Предстои да бъдат проведени обществени поръчки за избор на изпълнители на обектите.

Тези нови инвестиции са част от общия план за развитие на Благоевград, сред който през февруари тази година бяха подписани споразумения и за други 7 обекта на стойност 8 милиона лева. Всички тези инвестиции се осъществяват чрез одобрени средства от 50 милиона лева, предназначени за 42 инфраструктурни проекта на общината. В очакване са и подписването на договорите за финансиране и на останалите проекти, които ще бъдат финансирани от държавния бюджет.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *