Неврокопчани с престижни награди в конкурса в Драма за най-добро вино и ракия

Традиционният конкурс „Винария – 24“ в град Драма, Гърция стана място на вълнуващи събития. В конкурса за най-добър производител на домашно вино и ракия участваха множество производители от региона, като конкуренцията беше ожесточена.

От българската група се отличиха представителите на Неврокопския район, които с гордост прибраха престижни награди. Тома Мечев спечели първо място за своето розе, докато кметският наместник на Делчево Иван Панайтов се нареди на трето място в категорията „младо червено вино“ и също така спечели второ място за ароматна ракия.

Делчовалиите също се отличиха с високото качество на своите напитки, като ракиите на Стефан Чонгов, д-р Стоян Тунчев и Васил Лмбрев се класираха на високи позиции. Иван Панайтов и пловдивчанинът Емил Табаков също получиха заслужени награди за своите ароматни ракии.

На тържественото парти в престижния хотел „Курос“ бяха обявени класациите, а гости на събитието бяха високопоставени представители на местната администрация. Председателят на Съюза на производителите на домашно вино и ракия в Драма, Атанасиос Кирцис, изрази удовлетворението си от успешното сътрудничество и пожела на всички производители успешна реколта през годината.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *