Стартира Маратон на четенето 2024 г. в Детски отдел на Регионалната библиотека в Кюстендил

В Детския отдел на Регионалната библиотека „Емануил Попдимитров“ в Кюстендил започна Маратонът на четенето за 2024 година с празничен старт, даден от кмета на общината, инж. Огнян Атанасов. Събитието, което е част от инициативата „Походът на книгите“, събра множество деца, готови за приключенията, които им предстоят в света на литературата.

Кметът въвлече малчуганите в света на приказките, четейки им една от най-обичаните приказки на Ханс Кристиан Андерсен – „Храбрият оловен войник“.

„Походът на книгите“ е ежегодна инициатива, организирана от Асоциация „Българска книга“, която тази година отново привлече вниманието на малките и големите любители на четенето. Проектът е под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова и е организиран в партньорство с Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, Столична община, Националното сдружение на общините в Република България, Българската библиотечно-информационна асоциация, ОКИ „Искър“ и Фондация „Детски книги“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *