Община Благоевград подобрява публичната инфраструктура с нови проекти

Община Благоевград планира амбициозни инфраструктурни проекти и обновяване на градската среда в рамките на новия План за интегрирано развитие, обяви кметът Методи Байкушев.

В зала „22 септември“ бе представена стратегията за усъвършенстване на градската инфраструктура и обществените пространства. Стойността на планираните проекти се оценява между 150 и 200 милиона лева.

Сред ключовите идеи е подобряването на публичната инфраструктура, включително разширяване на пешеходните зони и уличното осветление. Обновяването на градския пейзаж включва реконструкция на площадни пространства, създаване на нови паркове и зони за отдих, както и модернизация на сградите за социално обслужване.

Специално внимание е отделено и на подобряването на образователната инфраструктура с изграждането на ново училище, което ще допринесе за преминаване към едносменен учебен режим. „Целта ни е да подобрим живота на гражданите и да създадем по-добри условия за работа и образование“, заяви кметът Байкушев.

Планът за интегрирано развитие на Община Благоевград включва и реставрация на ключови улици и инфраструктура в централната градска част и околните квартали. В селските райони също ще бъдат предприети действия за подобряване на уличната инфраструктура и осветлението.

Община Благоевград вече е стартирала процеса на кандидатстване за финансиране на проектите, като се очаква подкрепата на европейски и национални програми за развитие на регионите.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *