Започват поетапно ремонтите на улиците в Банско

Община Банско обяви изпълнението на амбициозна инвестиционна програма през текущата година с цел подобряване на селищната инфраструктура. В рамките на тази програма ще бъдат реконструирани и ремонтирани уличните мрежи във всички населени места в общината.

От решаващо значение е реконструкцията на улиците, особено на основните в град Банско, като „Пирин“, „Захари Стоянов“, „Солун“ и други. Този процес изисква добра организация и стриктно спазване на сроковете от страна на общинската администрация, фирмите-изпълнители, както и от жителите и собствениците на търговски обекти.

На 8 април започна изпълнението на последния етап от реконструкцията на улица „Пирин“ и изграждането на подземната инфраструктура. Това е най-големият етап, който обхваща от улица „Петко Р. Славейков“ до улица „Христо Матов“. Работата включва и отсечката от улица „Петко Р. Славейков“ до улица „Еделвайс“ (Дуцината чешма).

Също така, стартира и работата по реконструкция на улица „Захари Стоянов“, като първият ѝ етап е от кръстовището с улица „Отец Паисий“ (магазин „Грош“) до площад „Оборище“ (игрището на Костей блата). Апелира се към гражданите и собствениците на търговски и други обекти по посочените улици да освободят своевременно тротоарите и уличното платно от всякакви предмети и материали.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *