В Банско свикаха среща за сигурността през летния сезон

Областното ръководство на МВР в Благоевград, заедно с началника на РУ на МВР в Банско и екипа му, се срещна с общинското ръководство на Банско, кметове на населени места в общината, директори на училища и детски градини, както и представители на туристическия бизнес.

Срещата бе инициирана от ст. комисар Димитров и организирана със съдействието на кмета на община Банско Стойчо Баненски във връзка с предстоящия летен сезон. Участниците обсъдиха задачите за осигуряване на обществения ред и сигурността през ваканционните месеци, специфичните предизвикателства по време на активния туристически сезон и безопасността на движението по пътищата и регулацията на трафика в града и планината.

Беше акцентирано вниманието върху превенцията на опасността от пожари в селскостопанските землища, горите и на територията на НП „Пирин“. Темата за осигуряването на условия за отглеждане и възпитание на децата в здрава и спокойна среда в семейството, училището и на улицата, както и противодействието на домашното насилие, бе обсъдена като нещо, което изисква общи и непрекъснати усилия от страна на всички институции и граждани.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *