Благоевградските Грифони възобновяват турнирa по американски флаг футбол в АУБ

Благоевградските Грифони, един от най-старите клубове по американски футбол в България, възобновяват традиционния си турнир по американски флаг футбол, известен като Griffin Bowl. Събитието ще се проведе на 13 април 2024 г. от 10:00 ч. в кампуса на Американския университет в България. Турнирът ще започне с официално откриване от президента на АУБ д-р Марги Енсайн и ще приключи с церемония по награждаване в 17:30 ч.

След петгодишна пауза, Грифоните Благоевград отново ще бъдат домакини на това спортно събитие, което има за цел да даде възможност на различни отбори да тренират и да се забавляват, както и да популяризират спорта в Благоевград и България. Купата на Грифона (Griffin Bowl) се провежда от 2005 г. насам.

Очаква се да се включат няколко отбора, включително официалните женски отбори Witches (Вещиците) от София и женският отбор на Грифоните от Благоевград. Мъжки отбори, които вече са се записали, включват Knights (Рицарите), Bulldozers и Cavaliers. Освен това, домакините – настоящи студенти и бивши играчи на Грифоните ще сформират отбори.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *