Благоевградските училища могат да въведат нови програми по програмиране и дигитални науки с нова платформа

Училищата в Благоевград и областта вече могат да предлагат нови програми и предмети по актуални теми като програмиране и дигитални науки, благодарение на новата образователна платформа Буки.bg. Тя дава достъп на училищата до 15 готови цялостни програми, разработени уроци и материали, създадени от образователните организации „Училищна Телерик Академия“ и „Технократи“.

Платформата предоставя на училищата възможност да въвеждат нови образователни програми още през следващата учебна година. За целта училищата трябва да попълнят формуляр за кандидатстване до 26 април на сайта www.buki.bg. Първите 150 училища, които попълнят формуляра, ще получат безплатен едногодишен абонамент, благодарение на дарители и партньори на „Училищна Телерик Академия“. Буки.bg е създадена, за да подпомогне училищата да използват новите програми, като осигурява всички необходими материали и насоки за учителите. През учебната 2024-2025 г. ще са достъпни 15 готови програми, подходящи за ученици от III до XII клас и училища с различни профили и специалности.

Платформата се реализира благодарение на стратегическо партньорство с Фондация „Америка за България“ и с подкрепата на общини, компании, частни дарители и партньори. „Училищна Телерик Академия“ е лидер в провеждането на образователни програми в сферата на дигиталните технологии и програмирането за ученици от III до XII клас. За последните пет години организацията е обучила близо 200 деца и младежи от област Благоевград през своите безплатни школи в Благоевград, Абланица, Петрич и Банско.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *