Отбелязаха празника на японските вишни в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград

Празникът на японските вишни, известен като „оханами“, беше отбелязан във Филологическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Събитието беше организирано от факултета с активното участие на ас. Йоко Тамура, преподавател по японски език на студенти и курсисти от Курса по японски език.

Празникът предизвика голям интерес и беше посетен от преподаватели и служители от различни факултети, студенти от различни специалности на Филологическия факултет, граждани и журналисти. Събитието започна с презентация за същността на Празника на японските вишни, представена от ас. Тамура, която обясни историята на Празника на вишните от древността до днес и ролята му в бита и културата на японците.

Японският вишнев цвят, известен като „оханами“, е един от символите на Япония и всяка пролет хората се наслаждават на неговата нежна красота из парковете, градините и крайречните алеи. Цветовете разкриват своята красота на минувачите в продължение на няколко дни до седмица в зависимост от времето и температурата. Цветовете на сакура са важен елемент от японската култура и се срещат често в стихове, песни, картини и в произведения на другите изкуства, а периодът, когато цъфти вишната, символизира новото начало и промяната в живота.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *