Над 500 души подкрепиха дечица със СОП на благотворителен концерт в Разлог

Благотворителен концерт „Метаморфози“ се състоя в Разлог в подкрепа на децата със специални образователни потребности и отбеляза 20-годишнината от създаването на Ротари клуб Банско-Разлог. Събитието събра над 500 души, които се насладиха на изпълненията на различни фолклорни състави и актьори. Концертът беше организиран от Ротари клуб Банско-Разлог, СУ „Петър и Иван Каназиреви“ и Фондация АН-БО. Целта на събитието беше да се съберат средства за подпомагане на децата със специални образователни потребности в община Разлог.

Участие взеха Студентският фолклорен ансамбъл при ЮЗУ „Неофит Рилски“- Благоевград, Танцовият състав „Рилска самодива“, Женска фолклорна група „Детелини“- с. Бачево, Мъжка фолклорна група „Банскалии“ – гр. Банско, актрисата Биляна Лъчезарова, водещата Велина Кулина и режисьорът Георги Гаров. Спектакълът включваше музика, танци и театрални изпълнения, които представиха красотата на българската култура и традиции.

Събитието беше подкрепено от местни фирми и физически лица, които дариха средства и награди за благотворителната томбола и аукциона, проведени по време на концерта. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на специализирани учебни материали, игри и съоръжения за подпомагане на развитието на децата със специални образователни потребности в община Разлог.

Президентът на Ротари клуб Банско-Разлог – г-жа Хаджиева, изрази своята благодарност към всички участници, дарители и присъстващи на концерта. Концертът „Метаморфози“ беше пример за успешно партньорство между неправителствени организации, училища и местната общност в името на добра кауза. Събитието демонстрира силата на солидарността и доброволчеството в подкрепа на децата със специални образователни потребности и отбеляза важен крайъгълен камък в 20-годишната история на Ротари клуб Банско-Разлог.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *