Административен съд – Благоевград откри новата си административна сграда

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, съвместно с други свещеници, проведоха ритуала по водосвещение на новата административна сграда на Административен съд и Районна прокуратура в Благоевград. Церемонията беше съпроводена с благословения за магистратите, прокурорите и служителите.

Официалното откриване на сградата беше отбелязано със съдия Стоянка Пишиева-Сахатчиева, председател на Административния съд, председателя на Върховния административен съд – съдия Георги Чолаков, и Боян Магдалинчев, представляващ Висшия съдебен съвет. На събитието присъстваха множество висши правни и обществени длъжностни лица, включително заместник-министъра на правосъдието Георги Николов и представители на Висшия съдебен съвет и Висшия прокурорски съвет.

Председателят на Административния съд изрази благодарност към подкрепата от Висшия съдебен съвет и ръководството на Върховния административен съд за осигуряване на новата сграда. След години на работа в неудобни условия, сградата е резултат на усилията на множество магистрати и служители през годините. Тя също така подчерта важността на установяването на Районната прокуратура в новата сграда, която подобри условията за работа. Новата сграда предлага модерни и функционални услуги както за магистратите, така и за обслужването на граждани и адвокати.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *