В Симитли се проведе публично обсъждане във връзка с концепциите за интегрирани териториални инвестиции

В залата на Общинска администрация – Симитли се проведе публично обсъждане във връзка с концепциите за интегрирани териториални инвестиции. Това е поредното публично обсъждане, организирано от Областен информационен център – Благоевград, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие на Югозападен регион.

На проведеното обществено обсъждане присъстваха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, който поздрави всички гости на мероприятието, г-жа Маруся Филатова зам.-кмет на община Симитли с ресор „Проекти и програми“, председателя на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, експерти от общинска администрация, председатели и секретари към читалищата на територията на общината, читалищни дейци и заинтересовани граждани.

Дейността за Община Симитли по Програма „Развитие на регионите“ е с наименование „Създаване на туристическа иновативна мрежа за туристите в община Симитли“ включва: създаване на мрежа от туристически информационни точки в 8 от читалищата на територията на общината в населените места – град Симитли, Крупник, Железница, Черниче, Полето, Брежани, Градево и село Долно Осеново. Обновяване на изложбената зала към Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1922“ – град Симитли.

Създаване на дигитална информационна мрежа с необходимия софтуер и дистанционно управление, която ще обхване комуникационни точки на оживени локации с голям пътникопоток в града и населените места в общината. Мрежаща ще включва 16 информационни точки, от които ще бъдат поставени 8 електронни табла в селата, 4 билборда – на вход и изход на град Симитли, както и в близост до главен път Е79 и 4 табла – монтирани на общински терени.

Планувани са мерки, в които община Симитли ще бъде включена чрез разработване на общ интегриран туристически маршрут със свой туристически модул за дестинация Симитли, провеждане на маркетингова кампания, разработване на рекламни трейлъри, както и разработване на туристически онлайн платформа-своеобразни туристически гидове за Дестинация „Симитли“ и рекламни каталози с информация за културните дадености за общината.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *