Международният ден на танца бе отбелязан с шествие и изява на танцови ансамбли в Гоце Делчев

29 април, определен от ЮНЕСКО като Международен ден на танца, се превърна в ден на културно обогатяване и радост за града, изпълнен с енергията на хората, обединени в любовта към танца. Вече петнадесет години тази дата се отбелязва в Гоце Делчев с почит към изкуството на движението.

Празникът започна от площад „Гоце Делчев“ и продължи през централната улица „Търговска“ до площад „Македония“. Участие взеха самодейни танцови формации от детски градини, средношколци и любители-танцьори от всички възрастови групи.

На сцената на площад „Македония“ танцови състави от различни региони на страната представиха богатството на българския фолклор, а специалният гост – ансамбъл „Керамичар“ от град Велес, Република Северна Македония, добави международен блясък на празника.

В деня на народния празник „Цветница“ в градския парк се проведе открит урок по български фолклорни танци и всички присъстващи имаха възможността да се потопят в богатството на народната култура.

Организирането на това събитие бе възможно благодарение на община Гоце Делчев и читалище „Просвета 1865“, подкрепени от местни предприемачи.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *