Студенти от АУБ представят иновативни решения за устойчиво развитие и околна среда

На 2 май от 17:30 часа, студентите от Американския университет в България, учащи курса „Ангажиране за устойчивото развитие“, ще представят финалните си презентации в Аудиториума на Академичен център “Балкански”. Събитието ще бъде излъчено онлайн за всички, които желаят да присъстват дистанционно.

През този семестър, под ръководството на д-р Мария Петрова и с подкрепата на проф. Ева Ван Менсел, 28 студенти се изправиха пред предизвикателствата на реални проблеми, свързани с устойчивото развитие, изменението на климата, управлението на водите и енергийните източници. Те представят иновативни решения, които са разработени през изминалия семестър и ще бъдат разкрити по време на финалните презентации.

Тази година в курса се включиха ментори от девет организации в различни сектори, включително стартиращи фирми като Foodobox, Unboxd, GreenGold и ConsciESG, неправителствени организации като Коалицията за климата и За Земята, както и корпорации като Experian, Coca Cola HBC и Veolia (Софийска вода).Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *