Георги Динев стана новият областен управител на област Благоевград

С решение № 324, взето на 8 май 2024 г. от Министерски съвет, Георги Динев стана новият областен управител на област Благоевград. В сградата на Областната администрация Благоевград се проведе официалната церемония по встъпването му в длъжност.

Георги Динев предаде букет с цветя на досегашния областен управител Мария Димова, като символично пое властта и решението на Министерския съвет. В първото си обръщение той благодари на Мария Димова за приемствеността и заяви, че ще продължи да работи в името на всички жители на област Благоевград.

Поставяйки провеждането на честни и свободни избори като приоритет, новият областен управител изрази надежда, че предстоящата кампания ще протече мирно и с уважение между политическите партии. Г-жа Мария Димова пожела успех на Георги Динев и го запозна с текущите задачи и важните проекти за региона, представяйки го на служителите на Областната администрация Благоевград.

Георги Динев е роден в град Петрич, с магистърска степен по „Предприемачество и мениджмънт“ от Техническия университет Габрово. Преди това той е бил председател на Общинския съвет в Петрич и народен представител в Народното събрание.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *